Тимски дух и веровање у идеју кључ су успеха

Најбоље из Србије

18.05.2022. - 09:30

Тимски дух и веровање у идеју кључ су успеха

Петочлани тим гимазијалаца из Горњег Милановца освојио је прво место на такмичењу „Пословни изазов“, у великој конкуренцији од седамнест тимова из западне Србије

„Овогодишња победа нам је изузетно значајна, јер су ученици потпуно одговорили на тему која је била врло захтевна и тиче се родне родне равноправности жена. Поред идеје, за овај пројекат је потребно опште гимназијско знање и образовање, као и познавање области за коју се производ прави. Наши гимназијалци представили су на најбољи начин своју школу, успешном презентацијом и аргументима којима су успели да убеде жири да су најбољи. То је оно образовање које гимназија нуди, а што се кроз такмичење и показује. Такође, тимски дух и веровање у идеју воде до успеха“, рекла је Снежана Мијаиловић, професорка информатике.
 
Тимски дух и веровање у идеју кључ су успеха

Приватна архива

Онлајн презентација захтева и познавање информационих технологија и рачунарских, програма, а тимски рад помогао је петочланом тиму да се „све коцкице сложе“.
 
На задату тему „Родна равноправност жена, практични производ који ће оснажити жене и девојчице и повећати родну равноправност, у складу са принципима одрживог развоја“, гимназијалци су успешно одговорили.
 
„Освојили смо прво место са идејом да произведемо ОБД читач на екрану који се уграђује у путна возила и којим се лако детектују кварови на аутомобилу. Након креативне блокаде, идеја је дошла спонтано, јер је наша другарица Наталија имала проблем са аутомобилом и скупо је платила поправку код мајстора. Схватили смо да, уколико би се алати које мајстори користе пребацили у наш програм, читач би могао да препоозна квар и успостави општу дијагностику. На тај начин би се избегле преваре и плаћања превисоке цене мајсторима“, рекао је Душан Антовић, ученик треће године Гимназије „Таковски устанак“.
 
Тимски дух и веровање у идеју кључ су успеха

Приватна архива

Најбоље идеје долазе спонтано, из искуства и животних околности, кажу успешни такмичари. Ипак, сама идеја без уиграног тима није довољна.
 
„Конкуренција је била јака и све идеје су, по нашем мишљењу, биле добре. У једном тренутку, када је било проглешење победника, већ смо одустали и када су објавили да је тим број 2 освојио прву награду, били смо одушевљени. Идеја, знање из свих области, план, маркетинг и финансије, све то заједно чини добар пројекат“, каже Наталија Николић , ученица четвртог разреда милановачке Гимназије.
 
Тимски дух и веровање у идеју кључ су успеха

Приватна архива

Чланови успешног тима најављују и отварање „Компаније“ за своје изуме и пројекте које ће касније моћи да тестирају на тржишту.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).