Umetnost i poruka

Najbolje iz Srbije

01.01.2021. - 20:30

Umetnost i poruka

Svoj talenat mladi Strahinja iz Lebana iskazuje kroz muziku, a poruke svojim vršnjacima šalje repujući

Strahinja Đorđević, koji je rođen 29. maja 1995. godine u Nišu, osnovnu i srednju školu je završio u Lebanu. Kao učenik Gimnazije bio je polaznik naučno-istraživačke stanice Petnica. Prve svoje korake i prvi svoj kompozitorski talenat iskazao je u Teatru „Gimnazijalac“, gde radi autorsku muziku za predstave i za to je nagrađen na Republičkim pozorišnim smotrama i raznim međunarodnim festivalima. Kao srednjoškolac, bavi se kantautorskim radom u oblasti rep muzike, pod umetničkim imenom „Lestra“. Njegovi tadašnji radovi, naročito u oblasti rep muzike šalju jasne i nedvosmislene poruke mladoj generaciji o pogubnom uticaju ekstremnog nacionalizma i rasizma, lošeg uticaja kriminala na omladinu, emotivnih posledica raspada porodice, besmislenosti ratnih razaranja.
 
Umetnost i poruka

Privatna arhiva

Muzičku produkciju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upisuje 2014. godine. Već na prvoj godini bio je autor, idejni tvorac i producent projekta pod nazivom „Sve smo to mi“ koji je realizovan u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu.
 
Od važnih projekata koje je Strahinja radio, a bilo ih je puno, zanimljiv je njegov diplomski rad, koji predstavlja saradnju Akademije umetnosti i najveće MMA organizacije na prostoru Balkana. Osnovna ideja i poruka ovog projekta je promovisanje pozitivnih, životnih vrednosti bavljenja sportom.
 
Umetnost i poruka

Privatna arhiva

Osnovne studije muzičke produkcije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završava sa prosečnom ocenom 9,90.
 
Strahinja je trenutno student Master studija, Snimanja i dizajna zvuka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i sa prosekom 10,00 radi završni rad.
 
Umetnost i poruka

Privatna arhiva

Od maja 2019. godine radi kao tehnički producent Fondacije Evropska prestonica kulture 2021. godine, a u 2020. je, kao član produkcijskog sektora Fondacije 2021, realizovao 46 multimedijalnih projekata.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).