Уметност и порука

Најбоље из Србије

01.01.2021. - 20:30

Уметност и порука

Свој таленат млади Страхиња из Лебана исказује кроз музику, а поруке својим вршњацима шаље репујући

Страхиња Ђорђевић, који је рођен 29. маја 1995. године у Нишу, основну и средњу школу је завршио у Лебану. Као ученик Гимназије био је полазник научно-истраживачке станице Петница. Прве своје кораке и први свој композиторски таленат исказао је у Театру „Гимназијалац“, где ради ауторску музику за представе и за то је награђен на Републичким позоришним смотрама и разним међународним фестивалима. Као средњошколац, бави се кантауторским радом у области реп музике, под уметничким именом „Лестра“. Његови тадашњи радови, нарочито у области реп музике шаљу јасне и недвосмислене поруке младој генерацији о погубном утицају екстремног национализма и расизма, лошег утицаја криминала на омладину, емотивних последица распада породице, бесмислености ратних разарања.
 
Уметност и порука

Приватна архива

Музичку продукцију на Академији уметности у Новом Саду уписује 2014. године. Већ на првој години био је аутор, идејни творац и продуцент пројекта под називом „Све смо то ми“ који је реализован у сарадњи са Академијом уметности у Новом Саду.
 
Од важних пројеката које је Страхиња радио, а било их је пуно, занимљив је његов дипломски рад, који представља сарадњу Академије уметности и највеће ММА организације на простору Балкана. Основна идеја и порука овог пројекта је промовисање позитивних, животних вредности бављења спортом.
 
Уметност и порука

Приватна архива

Основне студије музичке продукције на Академији уметности у Новом Саду завршава са просечном оценом 9,90.
 
Страхиња је тренутно студент Мастер студија, Снимања и дизајна звука на Академији уметности у Новом Саду и са просеком 10,00 ради завршни рад.
 
Уметност и порука

Приватна архива

Од маја 2019. године ради као технички продуцент Фондације Европска престоница културе 2021. године, a у 2020. је, као члан продукцијског сектора Фондације 2021, реализовао 46 мултимедијалних пројеката.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).