Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Najbolje iz Srbije

14.09.2021. - 09:30

Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Mlada gimnastičarka iz Subotice, da bi ostvarila svoje zacrtane ciljeve, trenira i po pet sati dnevno, a u školi ređa sve petice

Petostruka šampionka države u gimnastici, koja već dve godine zaredom nosi epitet najbolje sportistkinje Subotice, vlasnica je preko sto medalja i pehara, a ima tek petnaest godina. Ona je Nina Šabić, subotička Nađa Komaneči.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

Na parteru, gredi, dvovisinskom razboju i preskoku pokazuje svu svoju moć i dominaciju. Ambicije su joj velike i ne žali da na svom putu do najsjajnijih odličja uloži sate i sate napornog treninga. Svakodnevno trenira i po pet sati i tvrdi, da joj ne pada teško. Stigne da obavi i školske obaveze, a i tu niže same petice.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

U kategoriji juniora nema joj ravne, i na apsolutnim prvenstvima mnoge seniorke ostavila je iza sebe i zauzela drugo mesto. Osvajanjem ove medalje stekla je pravo na državnu stipendiju.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

“Velike su mi šanse da, ove godine, budem prva pojedinačno na Apsolutnom prvenstvu Srbije. Trudićemo se da i ekipno budemo najboljii. Ulažemo velike nade i trud da bismo osvojili to prvenstvo”, kaže Nina Šabić.
 
Priprema se Nina da zadrži i titulu prvakinje na “Međunarodnom memorijalnom turniru Laza Krstić i Marica Dželatović” koje se na jesen održava u Novom Sadu.
 
“Tu je konkurencija jaka, dođu takmičarke iz 25 država. Prošle godine je zbog korone bilo manje učesnica, pa sam lako došla do pobede. Svesna sam toga ali verujem u sebe i nadam se da mogu da ostanem na pobedničkom postolju”, smatra Nina Šabić.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

Svaka osvojena medalja i pehar, nagrada jak je vetar u leđa koji joj daje snagu da bude još bolja, da trenira više i da ne posustane na putu do neke buduće Olimpijade i ostvarenja njenog sna.
 
Devojčica od zlata ima velike snove ali i velike rezultate iza sebe.To ne čudi, jer je Nina u svet gimnastike zakoračila prvi put sa samo tri godine. Istina neslavno, završila je u suzama ali dve godine kasnije je izrazila želju da je roditelji upišu na gimnastiku. Ponovo se našla u Gimnastičkom klubu “Spartak”.
 
“Moje drugarice su se upisale, pa sam želela i ja, jer sam već znala šta je gimnastika. Roditelji su mi puštali snimke Nađe Komaneči sa Olimpijskih igara. Kada sam prvi put došla na trening rekla sam treneru da želim da budem Nađa Komaneči”, priča Nina Šabić.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

Ninin nesumnjivi talenat za gimnastiku trener Nada Drakulić je odmah prepoznala i za samo mesec dana završila je u naprednoj grupi.
 
“Volim gimnastiku, sve sprave ali parter najviše, volim muziku, akrobatiku, skokove. Kada gledam takmičenja jedva čekam da na red dođe parter”, kaže velika nada srpske gimnastike.
 
Stiže da treninge uskladi sa školskim obavezama pa čak i da ponekad pomogne trenerima sa mlađim uzrastima.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

“Iako je u sali gde treniramo parter dva metra kraći, a daske su sa malo opruga ne bih želela da menjam klub niti moje trenere Nadu Drakulić i Miloša Vucelića. Ništa od toga nam nije smetalo da osvajamo prvenstva, pa verujem da neće ni u budućnosti. Važna je motivacija, istrajnost i želja”, objašnjava Nina Šabić.
 
Gimnastički klub “Spartak” doneo je odluku da svoju državnu prvakinju oslobodi plaćanja treninga. Klub je podržava, a kada zatreba više tu su roditelji.
 
Upoznajte zlatnu Ninu Šabić

Privatna arhiva

“Najveću zahvalnost dugujem mojim roditeljima. Njima nikada nije teško da me po dva puta dnevno voze na treninge, u školu, da me bodre i podržavaju. Trudim se da im uzvratim osvojenim medaljama i uspehom”, zaključuje Nina Šabić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).