Упознајте златну Нину Шабић

Најбоље из Србије

14.09.2021. - 09:30

Упознајте златну Нину Шабић

Млада гимнастичарка из Суботице, да би остварила своје зацртане циљеве, тренира и по пет сати дневно, а у школи ређа све петице

Петострука шампионка државе у гимнастици, која већ две године заредом носи епитет најбоље спортисткиње Суботице, власница је преко сто медаља и пехара, а има тек петнаест година. Она је Нина Шабић, суботичка Нађа Команечи.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

На партеру, греди, двовисинском разбоју и прескоку показује сву своју моћ и доминацију. Амбиције су јој велике и не жали да на свом путу до најсјајнијих одличја уложи сате и сате напорног тренинга. Свакодневно тренира и по пет сати и тврди, да јој не пада тешко. Стигне да обави и школске обавезе, а и ту ниже саме петице.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

У категорији јуниора нема јој равне, и на апсолутним првенствима многе сениорке оставила је иза себе и заузела друго место. Освајањем ове медаље стекла је право на државну стипендију.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

“Велике су ми шансе да, ове године, будем прва појединачно на Апсолутном првенству Србије. Трудићемо се да и екипно будемо најбољии. Улажемо велике наде и труд да бисмо освојили то првенство”, каже Нина Шабић.
 
Припрема се Нина да задржи и титулу првакиње на “Међународном меморијалном турниру Лаза Крстић и Марица Џелатовић” које се на јесен одржава у Новом Саду.
 
“Ту је конкуренција јака, дођу такмичарке из 25 држава. Прошле године је због короне било мање учесница, па сам лако дошла до победе. Свесна сам тога али верујем у себе и надам се да могу да останем на победничком постољу”, сматра Нина Шабић.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

Свака освојена медаља и пехар, награда јак је ветар у леђа који јој даје снагу да буде још боља, да тренира више и да не посустане на путу до неке будуће Олимпијаде и остварења њеног сна.
 
Девојчица од злата има велике снове али и велике резултате иза себе.То не чуди, јер је Нина у свет гимнастике закорачила први пут са само три године. Истина неславно, завршила је у сузама али две године касније је изразила жељу да је родитељи упишу на гимнастику. Поново се нашла у Гимнастичком клубу “Спартак”.
 
“Моје другарице су се уписале, па сам желела и ја, јер сам већ знала шта је гимнастика. Родитељи су ми пуштали снимке Нађе Команечи са Олимпијских игара. Када сам први пут дошла на тренинг рекла сам тренеру да желим да будем Нађа Команечи”, прича Нина Шабић.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

Нинин несумњиви таленат за гимнастику тренер Нада Дракулић је одмах препознала и за само месец дана завршила је у напредној групи.
 
“Волим гимнастику, све справе али партер највише, волим музику, акробатику, скокове. Када гледам такмичења једва чекам да на ред дође партер”, каже велика нада српске гимнастике.
 
Стиже да тренинге усклади са школским обавезама па чак и да понекад помогне тренерима са млађим узрастима.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

“Иако је у сали где тренирамо партер два метра краћи, а даске су са мало опруга не бих желела да мењам клуб нити моје тренере Наду Дракулић и Милоша Вуцелића. Ништа од тога нам није сметало да освајамо првенства, па верујем да неће ни у будућности. Важна је мотивација, истрајност и жеља”, објашњава Нина Шабић.
 
Гимнастички клуб “Спартак” донео је одлуку да своју државну првакињу ослободи плаћања тренинга. Клуб је подржава, а када затреба више ту су родитељи.
 
Упознајте златну Нину Шабић

Приватна архива

“Највећу захвалност дугујем мојим родитељима. Њима никада није тешко да ме по два пута дневно возе на тренинге, у школу, да ме бодре и подржавају. Трудим се да им узвратим освојеним медаљама и успехом”, закључује Нина Шабић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).