Uspešan spoj medicine i sporta

Najbolje iz Srbije

06.01.2021. - 09:32

Uspešan spoj medicine i sporta

Pored najboljih ocena u školi, vredna i ambiciozna učenica Anastasija Bajuk iz Sremske Mitrovice postiže i izuzetne sportske uspehe u kajaku

Odlična učenica četvrtog razreda, obrazovnog profila medicinska sestra – tehničar Anastasija Bajuk, rođena je u avgustu 2002. godine u Sremskoj Mitrovici, ponos je svoje škole i svog grada. Pored najboljih ocena, ova vredna i ambiciozna učenica postiže izuzetne uspehe i u oblasti sporta - u kajaku koji trenira od svoje devete godine u Kajak klubu „Val“ u Sremskoj Mitrovici. 
 
Uspešan spoj medicine i sporta

Privatna arhiva

Kako je svoje detinjstvo provela uz reku Savu, bilo je prirodno da se opredeli za sport na vodi, okružena prirodom. Na početku je bila učesnik regata za početnike, a zatim vrednim treninzima u okviru kajak kluba „Val“, stigla do većih takmičenja, kakvi su prvenstvo Srbije i Vojvodine. Bila je šest godina u kontinuitetu prvakinja Srbije, a zatim su krenula međunarodna takmičenja, tri evropska i jedno svetsko prvenstvo. Prošle, 2019. godine, osvojila je sedmo mesto na evropskom i svetskom prvenstvu u kategoriji juniori, godište 2001. i 2002. 
 
Uspešan spoj medicine i sporta

Privatna arhiva

Problem u treninzima kajaka predstavlja zimski period, jer je hladno. No, uz pomoć Kajakaškog saveza Srbije i Gradske uprave Sremske Mitrovice, omogućeni su joj prelepi uslovi za trening u toplijim krajevima, kao i nabavka novih sprava za teretanu. Ove, 2020. godine, kada su epidemiološki uslovi dozvolili, organizovano je prvenstvo Srbije u jednosedu na 200 metara, gde je zauzela visoko treće mesto, a u dvosedu na 500 i 200 metara prvo mesto u kategoriji seniori, kao i prvenstvo Vojvodine u jednosedu na 500 i 200 metara, na kom je drugo, a u dvosedu na 500 i 200 metara prvo mesto. 
 
Uspešan spoj medicine i sporta

Privatna arhiva

Ova uspešna učenica medicinske škole učestvovala je na takmičenju „Olimpijske nade“, nezvaničnom svetskom prvenstvu za juniore u Mađarskoj, na kom je bila peta u trci na 200 metara u jednosedu i četvrta u dvosedu na 500 metara. Krajem septembra je na svetskom kupu za seniore, gde je učestvovalo 35 zemalja, takođe u Mađarskoj, u trci u dvosedu i jednosedu na 200 metara zauzela sedmo mesto i ušla u polufinale. S obzirom na to da ovo nije bila njena kategorija, postignut rezultat je bio odličan. 
 
Uspešan spoj medicine i sporta

Privatna arhiva

U 2018. i 2019. godini ova izuzetna sportistkinja na osnovu svojih rezultata ostvarenih na brojnim takmičenjima izabrana je za sportistu Grada Sremska Mitrovica u kategoriji seniora.
 
Za sve ove aktivnosti, naša sportska nada Anastasija Bajuk ima ogromnu podršku svoga grada, gradske uprave, kao i podršku svoje škole, čiji je ponos i najbolji ambasador uspešne mladosti, obrazovanja, sporta, kako u zemlji tako i na međunarodnim prostorima.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).