Успешан спој медицине и спорта

Најбоље из Србије

06.01.2021. - 09:32

Успешан спој медицине и спорта

Поред најбољих оцена у школи, вредна и амбициозна ученица Анастасија Бајук из Сремске Митровице постиже и изузетне спортске успехе у кајаку

Одлична ученица четвртог разреда, образовног профила медицинска сестра – техничар Анастасија Бајук, рођена је у августу 2002. године у Сремској Митровици, понос је своје школе и свог града. Поред најбољих оцена, ова вредна и амбициозна ученица постиже изузетне успехе и у области спорта - у кајаку који тренира од своје девете године у Кајак клубу „Вал“ у Сремској Митровици. 
 
Успешан спој медицине и спорта

Приватна архива

Како је своје детињство провела уз реку Саву, било је природно да се определи за спорт на води, окружена природом. На почетку је била учесник регата за почетнике, а затим вредним тренинзима у оквиру кајак клуба „Вал“, стигла до већих такмичења, какви су првенство Србије и Војводине. Била је шест година у континуитету првакиња Србије, а затим су кренула међународна такмичења, три европска и једно светско првенство. Прошле, 2019. године, освојила је седмо место на европском и светском првенству у категорији јуниори, годиште 2001. и 2002. 
 
Успешан спој медицине и спорта

Приватна архива

Проблем у тренинзима кајака представља зимски период, јер је хладно. Но, уз помоћ Кајакашког савеза Србије и Градске управе Сремске Митровице, омогућени су јој прелепи услови за тренинг у топлијим крајевима, као и набавка нових справа за теретану. Ове, 2020. године, када су епидемиолошки услови дозволили, организовано је првенство Србије у једноседу на 200 метара, где је заузела високо треће место, а у двоседу на 500 и 200 метара прво место у категорији сениори, као и првенство Војводине у једноседу на 500 и 200 метара, на ком је друго, а у двоседу на 500 и 200 метара прво место. 
 
Успешан спој медицине и спорта

Приватна архива

Ова успешна ученица медицинске школе учествовала је на такмичењу „Олимпијске наде“, незваничном светском првенству за јуниоре у Мађарској, на ком је била пета у трци на 200 метара у једноседу и четврта у двоседу на 500 метара. Крајем септембра је на светском купу за сениоре, где је учествовало 35 земаља, такође у Мађарској, у трци у двоседу и једноседу на 200 метара заузела седмо место и ушла у полуфинале. С обзиром на то да ово није била њена категорија, постигнут резултат је био одличан. 
 
Успешан спој медицине и спорта

Приватна архива

У 2018. и 2019. години ова изузетна спортисткиња на основу својих резултата остварених на бројним такмичењима изабрана је за спортисту Града Сремска Митровица у категорији сениора.
 
За све ове активности, наша спортска нада Анастасија Бајук има огромну подршку свога града, градске управе, као и подршку своје школе, чији је понос и најбољи амбасадор успешне младости, образовања, спорта, како у земљи тако и на међународним просторима.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).