Velika Bobana u srcu grada

Najbolje iz Srbije

26.08.2021. - 09:30

Velika Bobana u srcu grada

Pričaće se priče o velikoj pobedi života. Pričaće se i svedočiti o jednoj posebnoj ženi koja služi za ponos svim građanima Bora

Velika Bobana Momčilović Veličković.
 
A grad Bor ne zaboravlja svoju šampionku. Jednoglasno usvojena odluka da Sportski centar u Boru ponese ime naše proslavljene reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković primer je da šampioni nikada ne umiru. Ovo je još jedan od načina na koji smo želeli da ukažemo počast najuspešnijoj sportistkinji u istoriji sporta u našem gradu i zauvek sačuvamo njeno ime od zaborava.
 
Velika Bobana u srcu grada

Privatna arhiva

Bobana nam je pokazala i umela da dokaže kako i zašto treba da živimo i kako i zašto da se borimo, a Bor je izgubio svoj ponos prerano, premladog, velikog, odgovornog dobrog čoveka, dobrog sportistu.
 
Smatrali smo da je pravi način da joj se odužimo da dom svih sportista u Boru ponese njeno ime i sve nas podseća na Bobanine izvanredne sportske rezultate. U sklopu Sportskog centra nalazi se i streljana u kojoj je Bobana vredno trenirala i u kojoj se pripremala za međunarodna i domaća takmičenja sa kojih se uvek vraćala sa medaljama i našem gradu donosila odličja kojima se svi ponosimo.
 
Stoga ni ne čudi što smo se odlučili da upravo na ovom mestu izradimo i mural koji je urađen u čast trostruke prvakinje Evrope u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj. Mural je samo mali omaž velikoj sportistkinji i olimpijki i njenim zavidnim streljačkim rezultatima.
 
Velika Bobana u srcu grada

Privatna arhiva

Trećeg oktobra, na svečanoj sednici povodom obeležavanja Dana grada, Bobana će zvanično postati i prvi počasni građanin rudarskog grada u srcu Istočne Srbije.
 
Bobana će ostati upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21. veka, osvajač zlatne medalje na svetskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, petostruki evropski prvak u ekipnoj konkurenciji, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države, ali i naša draga sugrađanka koja se uvek dičila svojim gradom, kao i on njom.
 
Coko, živećeš zauvek u srcima svih Borana!
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).