Велика Бобана у срцу града

Најбоље из Србије

26.08.2021. - 09:30

Велика Бобана у срцу града

Причаће се приче о великој победи живота. Причаће се и сведочити о једној посебној жени која служи за понос свим грађанима Бора

Велика Бобана Момчиловић Величковић.
 
А град Бор не заборавља своју шампионку. Једногласно усвојена одлука да Спортски центар у Бору понесе име наше прослављене репрезентативке у стрељаштву Бобане Момчиловић Величковић пример је да шампиони никада не умиру. Ово је још један од начина на који смо желели да укажемо почаст најуспешнијој спортисткињи у историји спорта у нашем граду и заувек сачувамо њено име од заборава.
 
Велика Бобана у срцу града

Приватна архива

Бобана нам је показала и умела да докаже како и зашто треба да живимо и како и зашто да се боримо, а Бор је изгубио свој понос прерано, премладог, великог, одговорног доброг човека, доброг спортисту.
 
Сматрали смо да је прави начин да јој се одужимо да дом свих спортиста у Бору понесе њено име и све нас подсећа на Бобанине изванредне спортске резултате. У склопу Спортског центра налази се и стрељана у којој је Бобана вредно тренирала и у којој се припремала за међународна и домаћа такмичења са којих се увек враћала са медаљама и нашем граду доносила одличја којима се сви поносимо.
 
Стога ни не чуди што смо се одлучили да управо на овом месту израдимо и мурал који је урађен у част троструке првакиње Европе у стрељаштву у дисциплини ваздушни пиштољ. Мурал је само мали омаж великој спортисткињи и олимпијки и њеним завидним стрељачким резултатима.
 
Велика Бобана у срцу града

Приватна архива

Трећег октобра, на свечаној седници поводом обележавања Дана града, Бобана ће званично постати и први почасни грађанин рударског града у срцу Источне Србије.
 
Бобана ће остати упамћена као један од најбољих стрелаца ваздушним пиштољем 21. века, освајач златне медаље на светском првенству у екипној конкуренцији, трострука појединачна шампионка Европе, петоструки европски првак у екипној конкуренцији, финалиста Олимпијских игара, вишеструка шампионка државе, али и наша драга суграђанка која се увек дичила својим градом, као и он њом.
 
Цоко, живећеш заувек у срцима свих Борана!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).