Vicešampionka Evrope i reprezentativka u karateu

Najbolje iz Srbije

17.02.2021. - 09:30

Vicešampionka Evrope i reprezentativka u karateu

Brankica Negovanović jedna je od najuspešnijih sportistkinja grada Loznice i jedna od najboljih karatistkinja u kategoriji juniorki u Srbiji i Evropi

Brankica Negovanović je aktuelna vicešampionka Evrope i reprezentativka u karateu u kategoriji juniorki. Nosilac je crnog pojasa u karateu – prvi dan. Član je kluba „Šampioni“ iz Banje Koviljače čiji je predsednik i jedan od trenera njen otac Milan Negovanović, a Brankica zajedno sa sestrom Draganom takođe radi kao trener.
 
Brankica je u oktobru ove godine zauzela prvo mesto na rang-listi Svetske karate federacije u konkurenciji juniorki do 53 kilograma. Ona je ujedno i najbolje plasirani srpski karatista u svim konkurencijama. Mlada šampionka u karateu nalazi se i u razvojnom programu Olimpijskog komiteta i priprema se za Olimpijske igre 2024. godine.
 
Vicešampionka Evrope i reprezentativka u karateu

Privatna arhiva

Na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u feburaru u Budimpešti, Brankica je u kategoriji juniora do 53 kilograma postigla izvanredan uspeh osvojivši srebro.
 
Prošle godine proglašena je za najbolju sportistkinju grada Loznice zahvaljujući izuzetnim uspesima koje je ostvarila u 2019. godini: 19 medalja – 15 zlatnih, dve srebrne i dve bronzane.
 
Među značajnim uspesima u prošloj godini su sedmo mesto na svetskom prvenstvu u Santjagu u Čileu, u kategoriji juniorki do 53 kilograma, treće mesto na prvenstvu Mediterana u Antaliji u Turskoj, prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji i drugo ekipno sa reprezentacijom na prvenstvu Balkana u Brežicama, u Sloveniji.
 
Brankica je prošle godine osvojila i zlatnu medalju na kontrolnom prvenstvu za Svetsko prvenstvo, kao i veliki broj medalja na takmičenjima u Srbiji.
 
Odnela je pobedu i na školskom prvenstvu u Pančevu, igrajući za Srednju ekonomsku školu u Loznici.
 
Na Međunarodnom karate turniru „Sensei“, održanom u februaru 2018. godine u Šapcu, osvojila je tri zlatne medalje i ponela titulu najuspešnije takmičarke. Bila je dvostruka šampionka na školskoj olimpijadi u Vranju u maju 2016. godine. U kategoriji mlađih sportista grada Loznice 2014. godine našla se među troje najboljih i dobila priznanje Grada za svoje uspehe.
 
Vicešampionka Evrope i reprezentativka u karateu

Privatna arhiva

Brankica je jedan od najuspešnijih sportista grada Loznice i jedna od najboljih karatistkinja u kategoriji juniorki u Srbiji i Evropi. U 2019. godini, proglašena je za najbolju sportistkinju ovog grada i prilikom dodele priznanja iskazala je zahvalnost na podršci koju ima tokom svoje sportske karijere.
 
Naporno trenira i stremi postizanju još boljih rezultata. Ima jaku volju i ambiciju da ostvari svoje ciljeve kojima je u potpunosti posvećena i predana. O njenim izuzetnim borilački veštinama govori i činjenica da trenira mlađe uzraste koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima.
 
U svojim izjavama i obraćanjima javnosti Brankica često ističe kako su joj najdraže pobede upravo one gde je savladala tešku konkurenciju i jake protivnike koji su postizali izuzetne uspehe i odlične rezultate na takmičenjima.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).