Вицешампионка Европе и репрезентативка у каратеу

Најбоље из Србије

17.02.2021. - 09:30

Вицешампионка Европе и репрезентативка у каратеу

Бранкица Неговановић једна је од најуспешнијих спортисткиња града Лознице и једна од најбољих каратисткиња у категорији јуниорки у Србији и Европи

Бранкица Неговановић је актуелна вицешампионка Европе и репрезентативка у каратеу у категорији јуниорки. Носилац је црног појаса у каратеу – први дан. Члан је клуба „Шампиони“ из Бање Ковиљаче чији је председник и један од тренера њен отац Милан Неговановић, а Бранкица заједно са сестром Драганом такође ради као тренер.
 
Бранкица је у октобру ове године заузела прво место на ранг-листи Светске карате федерације у конкуренцији јуниорки до 53 килограма. Она је уједно и најбоље пласирани српски каратиста у свим конкуренцијама. Млада шампионка у каратеу налази се и у развојном програму Олимпијског комитета и припрема се за Олимпијске игре 2024. године.
 
Вицешампионка Европе и репрезентативка у каратеу

Приватна архива

На овогодишњем Првенству Европе у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре, које је одржано у фебурару у Будимпешти, Бранкица је у категорији јуниора до 53 килограма постигла изванредан успех освојивши сребро.
 
Прошле године проглашена је за најбољу спортисткињу града Лознице захваљујући изузетним успесима које је остварила у 2019. години: 19 медаља – 15 златних, две сребрне и две бронзане.
 
Међу значајним успесима у прошлој години су седмо место на светском првенству у Сантјагу у Чилеу, у категорији јуниорки до 53 килограма, треће место на првенству Медитерана у Анталији у Турској, прво место у појединачној конкуренцији и друго екипно са репрезентацијом на првенству Балкана у Брежицама, у Словенији.
 
Бранкица је прошле године освојила и златну медаљу на контролном првенству за Светско првенство, као и велики број медаља на такмичењима у Србији.
 
Однела је победу и на школском првенству у Панчеву, играјући за Средњу економску школу у Лозници.
 
На Међународном карате турниру „Сенсеи“, одржаном у фебруару 2018. године у Шапцу, освојила је три златне медаље и понела титулу најуспешније такмичарке. Била је двострука шампионка на школској олимпијади у Врању у мају 2016. године. У категорији млађих спортиста града Лознице 2014. године нашла се међу троје најбољих и добила признање Града за своје успехе.
 
Вицешампионка Европе и репрезентативка у каратеу

Приватна архива

Бранкица је један од најуспешнијих спортиста града Лознице и једна од најбољих каратисткиња у категорији јуниорки у Србији и Европи. У 2019. години, проглашена је за најбољу спортисткињу овог града и приликом доделе признања исказала је захвалност на подршци коју има током своје спортске каријере.
 
Напорно тренира и стреми постизању још бољих резултата. Има јаку вољу и амбицију да оствари своје циљеве којима је у потпуности посвећена и предана. О њеним изузетним борилачки вештинама говори и чињеница да тренира млађе узрасте који постижу запажене резултате на такмичењима.
 
У својим изјавама и обраћањима јавности Бранкица често истиче како су јој најдраже победе управо оне где је савладала тешку конкуренцију и јаке противнике који су постизали изузетне успехе и одличне резултате на такмичењима.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).