Saopštenja

13.07.2020. - 12:48

Čestitka Andžeju Dudi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Andžeju Dudi na ponovnom izboru za predsednika Republike Poljske. U čestitki se kaže:

„Povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh na zahtevnoj i odgovornoj dužnosti.
 
Uveren sam da Vam poverenje, koje su građani Republike Poljske ponovo ukazali Vašem liderstvu u ovo vreme izazova, daje snažnu volju da nastavite da ih vodite putem uspeha i napretka.
 
Budite uvereni da će Srbija biti pouzdan partner Poljske. Nadam se da će naše dobre političke odnose pratiti još bolja ekonomska i svaka druga saradnja. Zato sam spreman da blisko sarađujemo, kako bismo ojačali međusobne veze i otvorili nova područja saradnje naših dveju zemalja.
 
Takođe sam uveren da ćemo imati Vašu podršku za evropsku perspektivu Srbije i regiona Zapadnog Balkana, radi očuvanja mira i stabilnosti kao uslova za prosperitet ovog dela Evrope“, navodi se u čestitki predsednika Vučića, koji je istovremeno izrazio nadu da će imati priliku da predsednika Dudu ugosti u Srbiji.
 
Beograd,
13. jul 2020.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.