Саопштења

13.07.2020. - 12:48

Честитка Анджеју Дуди

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку Анджеју Дуди на поновном избору за председника Републике Пољске. У честитки се каже:

„Поводом Ваше победе на председничким изборима, упућујем Вам срдачне честитке и најбоље жеље за успех на захтевној и одговорној дужности.
 
Уверен сам да Вам поверење, које су грађани Републике Пољске поново указали Вашем лидерству у ово време изазова, даје снажну вољу да наставите да их водите путем успеха и напретка.
 
Будите уверени да ће Србија бити поуздан партнер Пољске. Надам се да ће наше добре политичке односе пратити још боља економска и свака друга сарадња. Зато сам спреман да блиско сарађујемо, како бисмо ојачали међусобне везе и отворили нова подручја сарадње наших двеју земаља.
 
Такође сам уверен да ћемо имати Вашу подршку за европску перспективу Србије и региона Западног Балкана, ради очувања мира и стабилности као услова за просперитет овог дела Европе“, наводи се у честитки председника Вучића, који је истовремено изразио наду да ће имати прилику да председника Дуду угости у Србији.
 
Београд,
13. јул 2020.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).