Saopštenja

28.09.2019. - 10:59

Čestitka jevrejskoj zajednici povodom Roš Ašane

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom Roš Ašane u kojoj se kaže:

„U ime građana Srbije od srca vam čestitam predstojeći veliki praznik uz najbolje želje za blagostanje i mir koji su nam svima toliko potrebni. U ovim pretprazničnim danima u kojima se posebno posvećujete razmišljanju i  molitvi, vreme je da svi zastanemo i da razmislimo koliko toga dobrog možemo da uradimo za svoje komšije i sugrađane, za opšti napredak. Sa posebnim poštovanjem prema jevrejskom narodu širom sveta i prema jevrejskoj zajednici u Srbiji, uvek sa ponosom ističemo sve Jevreje koji su dali nemerljiv doprinos i našoj zemlji i celom čovečanstvu. Kao narod koji je vekovima stradao, pokazali ste kroz istoriju da svaka zajednica može da opstane negujući duh zajedništva, sloge i bratskih odnosa sa komšijama i sugrađanima. Neka vam nova godina donese svako dobro, a Srbija će uvek biti vaša kuća u kojoj će vaši praznici biti i naši“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
 
Beograd, 28. septembar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).