Saopštenja

18.02.2021. - 17:36

Čestitka Njegovoj Svetosti novoizabranom Patrijarhu srpskom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku, Njegovoj Svetosti novoizabranom Arhiepiskopu pećkom mitropolitu beogradsko-karlovačkom i Patrijarhu srpskom Gospodinu Porfiriju  u kojoj se kaže:

„Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga - trona našeg oca Svetog Save Srpskog. 
 
U ime Republike Srbije kao i svih naših građana pravoslavne veroispovesti želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog. 
 
Na tom putu pre Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju veru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila. 
 
Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i veru među Svetosavskim narodom. 
 
Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, delovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vere, i svih Srba ma gde oni živeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German,  Pavle i Irinej. 
 
Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
 
Beograd,
18. februar 2021. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.