18.02.2021. - 17:36

Честитка Његовој Светости новоизабраном Патријарху српском

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку, Његовој Светости новоизабраном Архиепископу пећком митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском Господину Порфирију  у којој се каже:

„Ваша Светости, са радошћу сам примио вест о Вашем избору за наследника Светога трона пећкога - трона нашег оца Светог Саве Српског.

У име Републике Србије као и свих наших грађана православне вероисповести желим Вам да дуго и плодно делате на њиви Господњој у име Христово, а у част рода српског и свег рода православног.

На том путу пре Вас налазили су се, и наш народ водили, велики и знаменити српски архиепископи и патријарси који су знали да у тешким временима сачувају веру, част и образ нашег народа и одговоре искушењима која су се пред њима налазила.

Овога пута тежак али частан задатак пао је на Вас, да чувате јединство Српске православне цркве и веру међу Светосавским народом.

Уверавам Вас да ће у временима пред нама, и наша Србија заједно са Вама, деловати на част и добро свих људи добре воље и добре вере, и свих Срба ма где они живели, трудећи се да опстанемо и останемо на путу којим су ишли Свети Сава, Арсеније, Максим, Георгије Бранковић, Варнава, Герман,  Павле и Иринеј.

На многаја љета Свјатјејши Владико“, наводи се у честитки председника Вучића.

Београд,
18. фебруар 2021. године

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.