Saopštenja

16.07.2019. - 20:04

Čestitka novoizabranoj predsednici Evropske komisije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitky novoizabranoj predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, u kojoj joj, između ostalog, želi uspeh u radu i kaže:

«Izbor na ovu važnu dužnost svedoči o velikom poverenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava. Uveren sam da ćete na najbolji način braniti interese Evropske unije i promovisati njene univerzalne vrednosti. Nadam se da ćete, radeći na tome da ujedinjena Evropa postane još bolje mesto za život, podržavati i nas, koji želimo da postanemo njen deo.
 
Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i, kao zemlja kandidat, uvek će biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj našim naporima da Srbija bude uređena i uspešna zemlja.
 
U isto vreme, Srbija će, vodeći politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak. To je pokazala i time što je, u potrazi za kompromisnim rešenjem za pitanje Kosova i Metohije, realno i hrabro pristupila dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije.
 
Nadam se da će, tokom vašeg mandata, uz kritiku, pomoć i podršku, kao i adekvatnim vrednovanjem naših političkih i ekonomskih reformi, Srbija postati zemlja koju će Evropska unija rado videti kao svog ravnopravnog člana», navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
Beograd,
16. jul 2019.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.