Саопштења

16.07.2019. - 20:04

Честитка новоизабраној председници Европске комисије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честиткy новоизабраној председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, у којој јој, између осталог, жели успех у раду и каже:

«Избор на ову важну дужност сведочи о великом поверењу, које је указано колико Вашем искуству, толико и идејама да одговорите на изазове са којима се данашња Европскa унијa суочава. Уверен сам да ћете на најбољи начин бранити интересе Европске уније и промовисати њене универзалне вредности. Надам се да ћете, радећи на томе да уједињена Европа постане још боље место за живот, подржавати и нас, који желимо да постанемо њен део.
 
Чланство у ЕУ је стратешки циљ Србије и, као земља кандидат, увек ће бити поуздан партнер у остваривању заједничких циљева. Иако знамо колико је дуг и тежак пут до чланства, постојање европске перспективе представља подстицај нашим напорима да Србија буде уређена и успешна земља.
 
У исто време, Србија ће, водећи политику мира и сарадње, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак. То је показала и тиме што је, у потрази за компромисним решењем за питање Косова и Метохије, реално и храбро приступила дијалогу са Приштином, уз посредовање Европске уније.
 
Надам се да ће, током вашег мандата, уз критику, помоћ и подршку, као и адекватним вредновањем наших политичких и економских реформи, Србија постати земља коју ће Европска унија радо видети као свог равноправног члана», наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,
16. јул 2019.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.