Saopštenja

16.11.2021. - 10:08

Čestitka povodom Dana Kopnene vojske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom 16. novembra - Dana Kopnene vojske, u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida.
 
Proslavljajući 107. godišnjicu postojanja Kopnene vojske, kao pripadnici vida Vojske Srbije sa najdužom tradicijom, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.
 
U godini za nama sa uspehom ste, bez obzira na brojne izazove i provokacije, uspeli da na najprofesionalniji način služeći otadžbini obezbedite mir i stabilnost na jugu Srbije, a posebno održite sigurnom administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, još jednom pokazavši zašto ste jedan od najznačajnijih faktora savremene vojne organizacije i da državljani Republike Srbije mogu biti mirni, jer je Vojska Srbije uz njih ma gde se oni nalazili.
 
Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
 
Beograd,
16. novembar 2021. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).