Saopštenja

31.07.2020. - 07:45

Čestitka povodom Kurban bajrama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću kao i pripadnicima islamske zajednice. U čestitki se kaže:

 „Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban Bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo.
 
Želim vam, pre svega, dobro zdravlje, za koje se svi borimo u ovim teškim vremenima. Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada – uz međusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uverenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi.
 
Simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja. Ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre.
 
Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasleđa, kao i podsećanje i svedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo.
 
Želim vam da praznik provedete u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekujete dobre vesti i svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući, u našoj Srbiji.
 
KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
Beograd, 31. jul 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).