Саопштења

31.07.2020. - 07:45

Честитка поводом Курбан бајрама

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду еф. Дудићу као и припадницима исламске заједнице. У честитки се каже:

 „Вама, верским службеницима и свим верницима исламске вероисповести од срца честитам Курбан Бајрам у искреној вери да ће вам овај велики празник донети свако добро, спокој, благостање вашим породицама и наду у добра времена која ће доћи након великих искушења са којима се сви суочавамо.
 
Желим вам, пре свега, добро здравље, за које се сви боримо у овим тешким временима. Невоља је заједничка, али је можемо савладити као и сваку до сада – уз међусобно разумевање, поштовање, бригу о ближњима и чврсто уверење да ћемо и ово заједнички пребродити.
 
Симболика курбанског жртвовања јесте симболика праштања, помагања, сусретања са браћом и комшијама, међусобног приближавања. Ово је празник који слави великодушност, саосећање са онима који немају, као и солидарност која нам је свима потребна, можда више него икада пре.
 
Овај празник представља истински одраз јединствености људског рода, заједничких предака и наслеђа, као и подсећање и сведочанство да смо сви браћа и да је један од најважнијих циљева сваког човека живот у духу толеранције, помагања, ширења добре воље међу људима и милосрђа према невољнима, на које никада не смемо да заборавимо.
 
Желим вам да празник проведете у миру и радости, да у духу Курбан Бајрама и уз искрене молитве увек дочекујете добре вести и свако добро и напредак у нашој заједничкој кући, у нашој Србији.
 
КУРБАН БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд, 31. јул 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).