Saopštenja

15.02.2021. - 15:23

Čestitka predsednika Republike Francuske

Predsednik Republike Francuske Emanuel Makron uputio je danas čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj se kaže: 

„Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,
 
Povodom državnog praznika Republike Srbije, upućujem Vam u ime Francuske i u svoje ime srdačne čestitke.
 
Duh koji je vladao tokom moje posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti. Bio sam veoma srećan kada smo razmenili mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljujemo naše bilateralne odnose.
 
Realizacija projekta beogradskog metroa, kao simbola naše saradnje,  omogućiće, uveren sam u to, da se privuku i druga francuska ulaganja.
 
Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona.
 
Budite uvereni da je Francuska uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja koju ste prihvatili i koja je, ubeđen sam, u interesu Srbije i njenih građana.
 
Još jednom Vam upućujem srdačne čestitke i molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog najvećeg uvažavanja“, navodi se u čestitki francuskog predsednika Makrona.
 
Na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao:
„Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe.“
 
Beograd, 15. februar 2021. godine                                                                             
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.