Саопштења

15.02.2021. - 15:23

Честитка председника Републике Француске

Председник Републике Француске Емануел Макрон упутио је данас честитку председнику Републике Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, у којој се каже: 

„Господине председниче, драги Александре,
 
Поводом државног празника Републике Србије, упућујем Вам у име Француске и у своје име срдачне честитке.
 
Дух који је владао током моје посете Београду 15. и 16. јула 2019. године, а која ми је омогућила да сагледам колико је Француска присутна у срцима Срба, наставиo је да покреће наше активности. Био сам веома срећан када смо разменили мишљења у Паризу 1. фебруара, при чему су потврђени сагласност и заједничка воља да и даље продубљујемо наше билатералне односе.
 
Реализација пројекта београдског метроа, као симбола наше сарадње,  омогућиће, уверен сам у то, да се привуку и друга француска улагања.
 
Као што смо разговарали у Паризу, остајем одлучан да подржим напоре везане за дијалог између Београда и Приштине, уз подршку европског посредовања, а у циљу закључења свеопштег и коначног споразума који ће допринети стабилности целог региона.
 
Будите уверени да је Француска уз Србију, како би је подржала на путу реформи, а посебно у области владавине права у оквиру обновљене процедуре придруживања коју сте прихватили и која је, убеђен сам, у интересу Србије и њених грађана.
 
Још једном Вам упућујем срдачне честитке и молим Вас, господине председниче, да примите изразе мог највећег уважавања“, наводи се у честитки француског председника Макрона.
 
На крају писма, председник Макрон је својеручно додао:
„Још једном хвала за нашу размену мишљења. Можеш да рачунаш на мене и ја рачунам на тебе.“
 
Београд, 15. фебруар 2021. године                                                                             
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).