Saopštenja

02.06.2022. - 12:11

Čestitka predsednika Vlade Kraljevine Holandije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Vlade Kraljevine Holandije Marka Rutea povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije. U čestitki se kaže:

„Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika.
 
Holandija pozdravlja posvećenost Vaše Vlade pristupanju Evropskoj uniji. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vas uverim da Holandija ostaje posvećena podršci Srbiji na ovom putu. Nadam se da će Srbija nastaviti da inicira i sprovodi strukturne reforme koje ovaj proces podrazumeva, uključujući dalje jačanje vladavine prava i napredak u dijalogu Srbije sa Vladom u Prištini.
 
Ruska invazija na Ukrajinu bacila je mračnu senku na Evropu. Pozdravljam usklađivanje pozicije Srbije sa stavovima Evropske unije u međunarodnim forumima i njenu humanitarnu podršku Ukrajini. U ovom teškom trenutku pozivam Vas da stanete rame uz rame sa Evropom i preduzmete dalje korake u pogledu usaglašavanja stavova Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije.
 
Želim Vam mudrosti i uspeha u važnim zadacima koji su pred Vama i radujem se daljem jačanju naših odličnih bilateralnih odnosa. U tom cilju, nadam se da ćemo se uskoro i lično sresti“, navodi u svojoj čestitki holandski premijer Rute.   
 
Beograd,
02. jun 2022. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).