Саопштења

02.06.2022. - 12:11

Честитка председника Владе Краљевине Холандије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Владе Краљевине Холандије Марка Рутеа поводом преузимања функције председника Републике Србије. У честитки се каже:

„Примите моје искрене честитке поводом ступања на дужност председника.
 
Холандија поздравља посвећеност Ваше Владе приступању Европској унији. Желео бих да искористим ову прилику да Вас уверим да Холандија остаје посвећена подршци Србији на овом путу. Надам се да ће Србија наставити да иницира и спроводи структурне реформе које овај процес подразумева, укључујући даље јачање владавине права и напредак у дијалогу Србије са Владом у Приштини.
 
Руска инвазија на Украјину бацила је мрачну сенку на Европу. Поздрављам усклађивање позиције Србије са ставовима Европске уније у међународним форумима и њену хуманитарну подршку Украјини. У овом тешком тренутку позивам Вас да станете раме уз раме са Европом и предузмете даље кораке у погледу усаглашавања ставова Србије са спољном политиком Европске уније.
 
Желим Вам мудрости и успеха у важним задацима који су пред Вама и радујем се даљем јачању наших одличних билатералних односа. У том циљу, надам се да ћемо се ускоро и лично срести“, наводи у својој честитки холандски премијер Руте.   
 
Београд,
02. јун 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).