Saopštenja

22.02.2020. - 18:16

Čestitka predsedniku Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u kojoj se kaže:

„Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,
 
Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom. 
 
Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde. Srbija i Rusija su, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze među našim bratskim narodima. 
 
To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda. Koristim zato ovu priliku i da Vam zahvalim za čast koju ste ukazali Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući me da predstavljam svoju zemlju na veličanstvenoj proslavi sedamdesetpetogodišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi. 
 
Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje. 
 
Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića. 
 
Beograd, 22. februar 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).