Саопштења

22.02.2020. - 18:16

Честитка председнику Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца Отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину, у којој се каже:

„Поштовани председниче Путин, драги пријатељу,
 
Честитам Вам Дан бранилаца Отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом. 
 
Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Oтаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде. Србија и Русија су, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе међу нашим братским народима. 
 
То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа. Користим зато ову прилику и да Вам захвалим за част коју сте указали Србији и свим њеним грађанима, позивајући ме да представљам своју земљу на величанственој прослави седамдесетпетогодишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви. 
 
Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње. 
 
Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Oтаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића. 
 
Београд, 22. фебруар 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).