05.08.2016. - 14:05

Čestitka predsedniku SAD

Beograd, 05. avgust 2016. godine – Predsednik Republike Tomislav Nikolić uputio je rođendansku čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami. U čestitki se navodi:

Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Vašeg rođendana primite moje najsrdačnije čestitke i najbolje želje. Želim Vam dobro zdravlje, ličnu sreću i uspeh u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su odnosi između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u usponu, čemu ste i Vi, gospodine predsedniče, dali svoj veliki doprinos.

Uveren sam da će naše dve prijateljske države nastaviti da produbljuju bilateralnu saradnju na osnovama zajedničkih vrednosti i u duhu uzajamnog razumevanja. Srbija je, budite uvereni, spremna da učvršćuje prijateljstvo između naših naroda i da svestranu saradnju između naših zemalja proširuje i produbljuje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Posebno bih želeo da naglasim da visoko cenimo i podršku i pomoć Vaše zemlje u procesu evropskih integracija Srbije.

Srbija je spremna da sarađuje sa Sjedinjenim Džavama na daljem jačanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i u Evropi, kao i u zajedničkom suprotstavljanju pretnjama savremenim civilizacijskim tekovinama kao što su terorizam i ekstremizam u svim pojavnim oblicima.

Želeći još jednom Vama i Vašoj porodici puno zdravlja i sreće u ličnom životu, primite, gospodine predsedniče, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).