Saopštenja

14.02.2024. - 16:00

Čestitke povodom Dana državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitku predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, u kojoj se kaže: 

”U svoje lično ime i u ime naroda Azerbejdžana upućujem Vam iskrene čestitke za Dan državnosti Srbije. Zahvaljujući Vašem odlučnom vođstvu, prijateljska Srbija se svestrano razvija i postiže velike rezultate. Rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, održanih krajem 2023. godine su još jednom dokazali podršku Vašoj nacionalnoj politici, Vašu doslednost i poverenje koje srpski narod ima u Vas.
 
Pridajemo veliki značaj razvoju dobrih odnosa Azerbejdžana i Srbije, koji su zasnovani na tradicionalno dobrim odnosima i obostranom poštovanju i podršci”, navodi se u čestitki predsednika Alijeva.
 
Čestitku su povodom Dana državnosti uputili i predsednik Države Palestine Mahmud Abas, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i predsednica Republike Grčke Katerina Sakelaropulu.
 
”U ime Države Palestine, palestinskog naroda i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke sa najlepšim željama Srbiji i njenom narodu za dalji napredak i prosperitet, a Vašoj Ekselenciji zdravlje, sreću i uspeh”, stoji u čestitki predsednika Abasa.
 
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, čestitajući predsedniku Vučiću Dan državnosti Republike Srbije, uz iskrene želje za trajni prosperitet Srbije,  u čestitki izražava uverenje da će se u duhu doborosusedskih odnosa Srbije i BiH, saradnja podizati na još viši nivo, uz uspešnu realizaciju projekata od obostranog interesa.
 
Predsednica Republike Grčke Katerina Sakelaropulu u čestitki predsedniku Vučiću ističe izuzetno dobre odnose Srbije i Grčke, kao i blisku saradnju, koja se uspešno unapređuje u mnogim oblastima, a bazirana je na istorijskim vezama i iskrenom prijateljstvu dva naroda.  
  
 
Beograd,
14. februar 2024. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).