Саопштења

14.02.2024. - 16:00

Честитке поводом Дана државности

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије, честитку председника Републике Азербејџан Илхама Алијева, у којој се каже: 

”У своје лично име и у име народа Азербејџана упућујем Вам искрене честитке за Дан државности Србије. Захваљујући Вашем одлучном вођству, пријатељска Србија се свестрано развија и постиже велике резултате. Резултати ванредних парламентарних избора, одржаних крајем 2023. године су још једном доказали подршку Вашој националној политици, Вашу доследност и поверење које српски народ има у Вас.
 
Придајемо велики значај развоју добрих односа Азербејџана и Србије, који су засновани на традиционално добрим односима и обостраном поштовању и подршци”, наводи се у честитки председника Алијева.
 
Честитку су поводом Дана државности упутили и председник Државе Палестине Махмуд Абас, члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и председница Републике Грчке Катерина Сакеларопулу.
 
”У име Државе Палестине, палестинског народа и у своје лично име, упућујем најсрдачније честитке са најлепшим жељама Србији и њеном народу за даљи напредак и просперитет, а Вашој Екселенцији здравље, срећу и успех”, стоји у честитки председника Абаса.
 
Члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, честитајући председнику Вучићу Дан државности Републике Србије, уз искрене жеље за трајни просперитет Србије,  у честитки изражава уверење да ће се у духу доборосуседских односа Србије и БиХ, сарадња подизати на још виши ниво, уз успешну реализацију пројеката од обостраног интереса.
 
Председница Републике Грчке Катерина Сакеларопулу у честитки председнику Вучићу истиче изузетно добре односе Србије и Грчке, као и блиску сарадњу, која се успешно унапређује у многим областима, а базирана је на историјским везама и искреном пријатељству два народа.  
  
 
Београд,
14. фебруар 2024. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).