Saopštenja

14.02.2024. - 17:30

Čestitke povodom Sretenja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije čestitke brojnih svetskih zvaničnika. Čestitku su uputili i predsednica Švajcarske Konfederacije Vajola Amerd, predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda, predsednik Češke Republike Petr Pavel.  

U čestitki predsednice Amerd se, uz najbolje želje za lični prosperitet predsednika Vučića i uspešnu budućnost srpskog naroda i zemlje, kaže:
 
”Poštovanje međunarodnog prava, multilateralizma i univerzalnih principa u Povelji Ujedinjenih nacija ostaju naš najbolji kompas u težnji ka svetu mira i blagostanja. Raduje me što naše dve zemlje i dalje uživaju u tome odlične veze. Uverena sam da ćemo i dalje da razvijamo i produbljujemo našu saradnju na bilateralnom i multilateralnom nivou u godinama koje dolaze.“
 
Predsednik Republike Indonezije Džoko Vidoda u čestitki predsedniku Vučiću navodi:
 
”Vaša Ekselencijo, povodom nacionalnog praznika, Dana državnosti Republike Srbije, u ime Vlade i naroda Republike Indonezije, kao i u svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke i najbolje želje Vama, Vladi Republike Srbije i srpskom narodu.  Sa velikim zadovoljstvom ističem da ove godine obeležavamo 70 godina prijateljskih odnosa i saradnje između Indonezije i Srbije i izražavam uverenje da će naše zemlje unaprediti saradnju u različitim strateškim sferama. Iskreno želim da takva naša saradnja donese dobrobit našim narodima, kao i da doprinese regionalnoj i svetskoj stabilnosti i miru.”
 
U čestitki predsednika Češke Republike Petr Pavela se navodi:
 
”Poštovani gospodine predsedniče, Vama lično, kao i svim građanima Republike Srbije želim mnogo uspeha i trajnog prosperiteta povodom Dana državnosti vaše zemlje. Čvrsto verujem da će se međusobno razumevanje i prijateljstvo između naših zemalja i dalje razvijati u interesu jačanja naše obostrano korisne saradnje. Uveravam vas da Češka nastavlja da pruža svesrdnu podršku pristupanju Srbije EU. Primite, gospodine predsedniče, izraze mog dubokog poštovanja”.
 
Predsedniku Vučiću čestitka je stigla i od Sultana Omana Hajtama Bin Tarika, koji je uz iskrene čestitke, poželeo predsedniku sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije napredak i prosperitet.
 
Predsednik Republike Portugal u čestitki predsedniku Vučiću kaže:
 
”Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Vašoj Ekselenciji želim da prenesem čestitke i iskrene želje za Vaše lično blagostanje, kao i napredak i prosperitet srpskog naroda”.
 
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsedniku Vučiću čestitku su uputili i predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar al Asad, kralj Švedske Karl Gustaf R, predsednik Radničke Narodne Partije Koreje Kim Džong Un, kao i Kralj Jordana Abdulah II.
 
 
 
Beograd,
14. februar 2024. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).