Саопштења

14.02.2024. - 17:30

Честитке поводом Сретења

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије честитке бројних светских званичника. Честитку су упутили и председница Швајцарске Конфедерације Вајола Амерд, председник Републике Индонезије Џоко Видода, председник Чешке Републике Петр Павел.  

У честитки прeдседнице Амерд се, уз најбоље жеље за лични просперитет председника Вучића и успешну будућност српског народа и земље, каже:
 
”Поштовање међународног права, мултилатерализма и универзалних принципа у Повељи Уједињених нација остају наш најбољи компас у тежњи ка свету мира и благостања. Радује ме што наше две земље и даље уживају у томе одличне везе. Уверена сам да ћемо и даље да развијамо и продубљујемо нашу сарадњу на билатералном и мултилатералном нивоу у годинама које долазе.“
 
Председник Републике Индонезије Џоко Видода у честитки председнику Вучићу наводи:
 
”Ваша Екселенцијо, поводом националног празника, Дана државности Републике Србије, у име Владе и народа Републике Индонезије, као и у своје лично име, упућујем срдачне честитке и најбоље жеље Вама, Влади Републике Србије и српском народу.  Са великим задовољством истичем да ове године обележавамо 70 година пријатељских односа и сарадње између Индонезије и Србије и изражавам уверење да ће наше земље унапредити сарадњу у различитим стратешким сферама. Искрено желим да таква наша сарадња донесе добробит нашим народима, као и да допринесе регионалној и светској стабилности и миру.”
 
У честитки председника Чешке Републике Петр Павела се наводи:
 
”Поштовани господине председниче, Вама лично, као и свим грађанима Републике Србије желим много успеха и трајног просперитета поводом Дана државности ваше земље. Чврсто верујем да ће се међусобно разумевање и пријатељство између наших земаља и даље развијати у интересу јачања наше обострано корисне сарадње. Уверавам вас да Чешка наставља да пружа свесрдну подршку приступању Србије ЕУ. Примите, господине председниче, изразе мог дубоког поштовања”.
 
Председнику Вучићу честитка је стигла и од Султана Омана Хајтама Бин Тарика, који је уз искрене честитке, пожелео председнику срећу и добро здравље, а пријатељском народу Србије напредак и просперитет.
 
Председник Републике Португал у честитки председнику Вучићу каже:
 
”Поводом Дана државности Републике Србије, Вашој Екселенцији желим да пренесем честитке и искрене жеље за Ваше лично благостање, као и напредак и просперитет српског народа”.
 
Поводом Дана државности Републике Србије, председнику Вучићу честитку су упутили и председник Сиријске Арапске Републике Башар ал Асад, краљ Шведске Карл Густаф Р, председник Радничке Народне Партије Кореје Ким Џонг Ун, као и Краљ Јордана Абдулах II.
 
 
 
Београд,
14. фебруар 2024. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).