Saopštenja

15.02.2024. - 13:34

Čestitke predsednice Republike Slovačke i predsednika Republike Kazahstan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitku od predsednice Republike Slovačke Zuzane Čaputove, koja je izrazila uverenje da će „tradicionalno prijateljski odnosi Slovačke i Srbije nastaviti da se razvijaju na dobrobit građana“. 

„Pored aktivne političke i sve intenzivnije ekonomske saradnje, njihovu osnovu čine i jake kulturne i međuljudske veze, koje uglavnom predstavlja naša brojna slovačka nacionalna manjina, koja sa ponosom čuva svoje kulturno bogatstvo“, naglasila je predsednica Čaputova i dodala da „Slovačka nastavlja da podržava Srbiju u njenim integracionim naporima da se pridruži Evropskoj uniji“, te poželela predsedniku i svim građanima Srbije „dobro zdravlje, mir, stabilnost, prosperitet i uspešan demokratski razvoj“. 
 
Čestitku povodom Dana državnosti uputio je i predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, koji je poželeo da „položaj Srbije i dalje jača u međunarodnoj areni, na dobrobit naroda Srbije“.
 
Predsednik Tokajev je istakao da je saradnja između Kazahstana i Srbije zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i uzajamnoj podršci, te je izrazio nadu u skori susret sa predsednikom Vučićem, kako bi zajedno podigli saradnju na još viši nivo i „razmotrili pravce njenog daljeg svestranog razvoja“. 
 
„Koristim ovu divnu priliku da Vama, gospodine predsedniče, poželim uspeh u realizaciji svih poduhvata u vršenju Vaše veoma odgovorne funkcije, a prijateljskom narodu Srbije svako dobro i prosperitet“, navodi se u čestitki predsednika Kazahstana Kasima Žomarta Tokajeva.  
 
Beograd. 
15. februar 2024. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).