Саопштења

15.02.2024. - 13:34

Честитке председнице Републике Словачке и председника Републике Казахстан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Републике Србије, честитку од председнице Републике Словачке Зузане Чапутове, која је изразила уверење да ће „традиционално пријатељски односи Словачке и Србије наставити да се развијају на добробит грађана“. 

„Поред активне политичке и све интензивније економске сарадње, њихову основу чине и јаке културне и међуљудске везе, које углавном представља наша бројна словачка национална мањина, која са поносом чува своје културно богатство“, нагласила је председница Чапутова и додала да „Словачка наставља да подржава Србију у њеним интеграционим напорима да се придружи Европској унији“, те пожелела председнику и свим грађанима Србије „добро здравље, мир, стабилност, просперитет и успешан демократски развој“. 
 
Честитку поводом Дана државности упутио је и председник Републике Казахстан Касим Жомарт Токајев, који је пожелео да „положај Србије и даље јача у међународној арени, на добробит народа Србије“.
 
Председник Токајев је истакао да је сарадња између Казахстана и Србије заснована на традиционалном пријатељству и узајамној подршци, те је изразио наду у скори сусрет са председником Вучићем, како би заједно подигли сарадњу на још виши ниво и „размотрили правце њеног даљег свестраног развоја“. 
 
„Користим ову дивну прилику да Вама, господине председниче, пожелим успех у реализацији свих подухвата у вршењу Ваше веома одговорне функције, а пријатељском народу Србије свако добро и просперитет“, наводи се у честитки председника Казахстана Касима Жомарта Токајева.  
 
Београд. 
15. фебруар 2024. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).