Najbolji šahisti sveta u Beogradu od 05. do 22. marta 2022. godine

Saopštenja

15.09.2021. - 14:49

Najbolji šahisti sveta u Beogradu od 05. do 22. marta 2022. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Arkadijem Dvorkovičem, predsednikom Svetske šahovske federacije (FIDA) sa kojim je razgovarao o najvažnijim svetskim šahovskim događajima iz kalendara FIDE, kao i detaljima saradnje Skolkovo fondacije i Republike Srbije.

Predsednik Vučić i Dvorkovič su se dogovorili da će u Beogradu od 5. do 22. marta 2022.god biti organizovan svetski šahovski turnir „Grand pri“.
 
Predsednik Vučić je istakao da postoji niz oblasti u kojima Srbija i Skolkovo fondacija imaju zajednički interes i prostor za razvijanje saradnje. Posebno su aktuelni projekti u IT oblasti i u oblasti usluga u zdravstvu.
 
Ova saradnja je posebno aktivirana poslednje dve godine u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije.
 
Tokom 2020. godine 12 srpskih startap kompanija učestvovalo je u Individual Softlanding Program.
 
Gospodin Dvorkovič je istakao da su Vlada Republike Srbije i Fond „Skolkovo“ potpisali Memorandum o saradnji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja i naglasio da se mogućnosti saradnje odnose  na razmenu iskustava u formiranju inovacione infrastrukture, saradnju Skolkova sa tehnološkim parkovima u Srbiji, saradnju obrazovnih i naučno-istraživačkih institucija Republike Srbije i univerziteta Skolteh.
 
Beograd,
15.septembar 2021.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).