Најбољи шахисти света у Београду од 05. до 22. марта 2022. године

Саопштења

15.09.2021. - 14:49

Најбољи шахисти света у Београду од 05. до 22. марта 2022. године

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Аркадијем Дворковичем, председником Светске шаховске федерације (ФИДА) са којим је разговарао о најважнијим светским шаховским догађајима из календара ФИДЕ, као и детаљима сарадње Сколково фондације и Републике Србије.

Председник Вучић и Дворкович су се договорили да ће у Београду од 5. до 22. марта 2022.год бити организован светски шаховски турнир „Гранд при“.
 
Председник Вучић је истакао да постоји низ области у којима Србија и Сколково фондација имају заједнички интерес и простор за развијање сарадње. Посебно су актуелни пројекти у ИТ области и у области услуга у здравству.
 
Ова сарадња је посебно активирана последње две године у сарадњи са Владом Републике Србије и Привредном комором Србије.
 
Током 2020. године 12 српских стартап компанија учествовало је у Individual Softlanding Program.
 
Господин Дворкович је истакао да су Влада Републике Србије и Фонд „Сколково“ потписали Меморандум о сарадњи у области иновација и технолошког развоја и нагласио да се могућности сарадње односе  на размену искустава у формирању иновационе инфраструктуре, сарадњу Сколкова са технолошким парковима у Србији, сарадњу образовних и научно-истраживачких институција Републике Србије и универзитета Сколтех.
 
Београд,
15.септембар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).