Novoimenovani ambasador Republike Kazahstan predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Saopštenja

24.10.2019. - 11:23

Novoimenovani ambasador Republike Kazahstan predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Kazahstan Gabita Sizdikbekova i poželeo mu dobrodošlicu kao prvom kazahstanskom ambasadoru u Beogradu, ukazujući na značaj odluke predsednika Kasima Žomarta Tokajeva da se dosadašnje diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.
 
Predsednik Vučić je rekao da veruje da će se tokom diplomatskog mandata ambasadora Sizdikbekova, s obzirom na njegov stalan boravak u Beogradu, još više koristiti mogućnosti za razvojem saradnje dveju zemalja, posebno ekonomske. On je zamolio ambasadora da prenese poziv predsedniku Tokajevu da poseti Srbiju, kao i srdačne pozdrave prvom predsedniku Kazahstana Nazarbajevu, uz želje da ostvare sve visoko postavljene ciljeve u razvoju zemlje.
 
Novoimenovani ambasador Republike Kazahstan predao akreditivna pisma predsedniku Vučiću

Foto Tanjug/ Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske saradnje i, s tim u vezi, istakli značaj potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Srbije i Evroazijske ekonomske unije, čija je članica i Kazahstan.
 
Predsednik Vučić i ambasador Sizdikbekov su, kao oblasti koje pružaju najviše mogućnosti za saradnju, izdvojili poljoprivredu, farmaceutsku industriju, građevinarstvo, saobraćaj, namensku industriju i turizam, kao i sport.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd, 24. oktobar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.