Новоименовани амбасадор Републике Казахстан предао акредитивна писма председнику Вучићу

Саопштења

24.10.2019. - 11:23

Новоименовани амбасадор Републике Казахстан предао акредитивна писма председнику Вучићу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Републике Казахстан Габита Сиздикбекова и пожелео му добродошлицу као првом казахстанском амбасадору у Београду, указујући на значај одлуке председника Касима Жомарта Токајева да се досадашње дипломатско представништво Казахстана у Србији подигне на ниво амбасаде, јер је та земља наш важан партнер на међународној политичкој сцени.

Председник Вучић је изразио захвалност Казахстану на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије непризнавањем тзв. Косова, као и наду да ће ту подршку наставити да изражавају у међународним организацијама.
 
Председник Вучић је рекао да верује да ће се током дипломатског мандата амбасадора Сиздикбекова, с обзиром на његов сталан боравак у Београду, још више користити могућности за развојем сарадње двеју земаља, посебно економске. Он је замолио амбасадора да пренесе позив председнику Токајеву да посети Србију, као и срдачне поздраве првом председнику Казахстана Назарбајеву, уз жеље да остваре све високо постављене циљеве у развоју земље.
 
Новоименовани амбасадор Републике Казахстан предао акредитивна писма председнику Вучићу

Фото Танјуг/ Драган Кујунџић

Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду потребно усмерити пажњу на јачање економске сарадње и, с тим у вези, истакли значај потписивања Споразума о слободној трговини између држава Србије и Евроазијске економске уније, чија је чланица и Казахстан.
 
Председник Вучић и амбасадор Сиздикбеков су, као области које пружају највише могућности за сарадњу, издвојили пољопривреду, фармацеутску индустрију, грађевинарство, саобраћај, наменску индустрију и туризам, као и спорт.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТAРСТВА ОДБРАНЕ
 
Београд, 24. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.