Oproštajna poseta ambasadora Japana

Saopštenja

27.04.2023. - 13:25

Oproštajna poseta ambasadora Japana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Takahiku Kacumatu i izrazio mu beskrajnu zahvalnost na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, tokom kojeg su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja veoma napredovali.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo i radost zbog sve više japanskih investicija u Srbiji i konstatovali sve veće interesovanje japanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu. Predsednik Vučić je istakao da je japanski način rada pravi uzor posvećenosti i radne etike. Ovom prilikom su razmotrili predstojeće zajedničke projekte, između ostalog, u oblasti energetike.
 
Ambasador Kacumata je iskazao zahvalnost predsedniku Vučiću na izvanrednoj saradnji tokom rada u našoj zemlji i istakao da je svuda u Srbiji osećao iskrenu dobrodošlicu.
 
"Tradicionalno prijateljstvo dva naroda seže daleko u prošlost i više od 140 godina diplomatskih odnosa svedoče o bliskosti Srbije i Japana", rekao je ambasador Kacumata istakavši pritom da Japan ostaje posvećen Srbiji i Zapadnom Balkanu, na osnovu političkog nasleđa pokojnog premijera Abea.
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Kacumati poželeo mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd,
27. april 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).