Опроштајна посета амбасадора Јапана

Саопштења

27.04.2023. - 13:25

Опроштајна посета амбасадора Јапана

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Такахику Кацумату и изразио му бескрајну захвалност на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља веома напредовали.

Двојица саговорника су изразили задовољство и радост због све више јапанских инвестиција у Србији и констатовали све веће интересовање јапанских компанија за улагање на српском тржишту. Председник Вучић је истакао да је јапански начин рада прави узор посвећености и радне етике. Овом приликом су размотрили предстојеће заједничке пројекте, између осталог, у области енергетике.
 
Амбасадор Кацумата је исказао захвалност председнику Вучићу на изванредној сарадњи током рада у нашој земљи и истакао да је свуда у Србији осећао искрену добродошлицу.
 
"Традиционално пријатељство два народа сеже далеко у прошлост и више од 140 година дипломатских односа сведоче о блискости Србије и Јапана", рекао је амбасадор Кацумата истакавши притом да Јапан остаје посвећен Србији и Западном Балкану, на основу политичког наслеђа покојног премијера Абеа.
 
Председник Вучић је амбасадору Кацумати пожелео много успеха на професионалном и личном плану.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
27. април 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).