belgija_velika.jpg

21.08.2018. - 12:48

Oproštajna poseta ambasadora Kraljevine Belgije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je ambasadoru Kraljevine Belgije Leu D’Aesu, koga je danas primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je svojim zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadora D’Aesa realizovana poseta premijera Mišela, prva poseta na tom nivou posle bezmalo jedne decenije, čime je otvoren nov period u odnosima Srbije i Belgije, uz obostranu želju za intenziviranje političkog dijaloga i razvoj ekonomskih veza. Predsednik Vučić je istakao da je tokom te posete uvideo koliko Belgija posvećuje pažnje Srbiji. On je zahvalio Belgiji na podršci Srbiji na njenom evropskom putu, koja se realizuje i kroz stručnu pomoć u preuzimanju evropskih pravnih tekovina.

Ambasador D’Aes je rekao da Belgija snažno podržava evrointegracije Srbije i politiku regionalne stabilnosti i saradnje, istakavši značaj pokrenutih regionalnih inicijativa. On je izrazio nadu da će, uz političku mudrost i hrabrost predsednika Vučića, kroz dijalog Beograda i Prištine biti nađeno rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da želimo što više uspešnog belgijskog poslovnog prisustva na srpskom tržištu, poput kompanije Delez, koja predstavlja jednu od najvećih stranih investicija kod nas.

Ambasador D’Aes je istakao da je tokom diplomatskog rada u Srbiji bio svedok reformskih uspeha i promena u ekonomiji i društvu. On je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u radu i istakao da nosi najlepše uspomene iz Beograda i naše zemlje.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 21. avgust 2018. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).