belgija_velika.jpg

Саопштења

21.08.2018. - 12:48

Опроштајна посета амбасадора Краљевине Белгије

Председник Републике Србије Александар Вучић је амбасадору Краљевине Белгије Леу Д’Аесу, кога је данас примио у опроштајну посету, захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је својим залагањем допринео унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић је подсетио на то да је током дипломатског мандата амбасадора Д’Аеса реализована посета премијера Мишела, прва посета на том нивоу после безмало једне деценије, чиме је отворен нов период у односима Србије и Белгије, уз обострану жељу за интензивирање политичког дијалога и развој економских веза. Председник Вучић је истакао да је током те посете увидео колико Белгија посвећује пажње Србији. Он је захвалио Белгији на подршци Србији на њеном европском путу, која се реализује и кроз стручну помоћ у преузимању европских правних тековина.

Амбасадор Д’Аес је рекао да Белгија снажно подржава евроинтеграције Србије и политику регионалне стабилности и сарадње, истакавши значај покренутих регионалних иницијатива. Он је изразио наду да ће, уз политичку мудрост и храброст председника Вучића, кроз дијалог Београда и Приштине бити нађено решење за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је рекао да желимо што више успешног белгијског пословног присуства на српском тржишту, попут компаније Делез, која представља једну од највећих страних инвестиција код нас.

Амбасадор Д’Аес је истакао да је током дипломатског рада у Србији био сведок реформских успеха и промена у економији и друштву. Он је захвалио председнику Вучићу на подршци у раду и истакао да носи најлепше успомене из Београда и наше земље.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 21. август 2018. године

Контактирајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.