Oproštajna poseta ambasadora Kraljevine Švedske

Saopštenja

27.08.2021. - 14:18

Oproštajna poseta ambasadora Kraljevine Švedske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina, kome je izrazio zahvalnost za upečatljiv doprinos razvoju odnosa dveju zemalja tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Lundin su se saglasili da dvema zemljama prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje, s posebnim naglaskom na ekonomske odnose. Predsednik Vučić je izrazio nadu da bi više kompanija iz Švedske moglo da se opredeli da investira u Srbiji.
 
Ambasador Lundin je rekao da je tokom rada u našoj zemlji bio svedok značajnog ekonomskog napretka, kao i doprinosa Srbije regionalnoj saradnji.
 
Predsednik Vučić je zahvalio za spremnost Švedske da podrži evropski put Srbije. Ambasador Lundin je, s tim u vezi, istakao da njegova zemlja podržava proširenje EU.
 
Predsednik Vučić i ambasador Lundin su i ovom prilikom razgovarali o nizu regionalnih i globalnih pitanja.
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Lundinu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom životu, kao i mnogo uspeha na novoj dužnosti.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
27. avgust 2021. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).