Опроштајна посета амбасадора Краљевине Шведске

Саопштења

27.08.2021. - 14:18

Опроштајна посета амбасадора Краљевине Шведске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Краљевине Шведске Јана Лундина, коме је изразио захвалност за упечатљив допринос развоју односа двеју земаља током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић и амбасадор Лундин су се сагласили да двема земљама приоритет треба да буде јачање политичког дијалога и различитих облика сарадње, с посебним нагласком на економске односе. Председник Вучић је изразио наду да би више компанија из Шведске могло да се определи да инвестира у Србији.
 
Амбасадор Лундин је рекао да је током рада у нашој земљи био сведок значајног економског напретка, као и доприноса Србије регионалној сарадњи.
 
Председник Вучић је захвалио за спремност Шведске да подржи европски пут Србије. Амбасадор Лундин је, с тим у вези, истакао да његова земља подржава проширење ЕУ.
 
Председник Вучић и амбасадор Лундин су и овом приликом разговарали о низу регионалних и глобалних питања.
 
Председник Вучић је амбасадору Лундину пожелео много среће у будућем приватном животу, као и много успеха на новој дужности.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
27. август 2021. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).