Oproštajna poseta ambasadora Mađarske

Saopštenja

16.09.2022. - 11:45

Oproštajna poseta ambasadora Mađarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske Atilu Pintera i zahvalio mu za dugogodišnji snažan doprinos razvoju odnosa dveju zemalja i prijateljstva dvaju naroda.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Mađarske, zahvaljujući međusobnom razumevanju, na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji. On je izrazio zadovoljstvo što je danas u prilici da najvišim državnim ordenom nagradi posvećenost premijera Orbana jačanju partnerstva naših dveju zemalja.
 
Ambasador Pinter je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i da, koliko god može, doprinosi razvoju prijateljstva i saradnje, ali i da prati ubrzan napredak Srbije. Takođe je naglasio da mu je čast da u svom poslednjem radnom danu kao ambasadora u našoj zemlji svedoči dodeli najvišeg ordena premijeru Orbanu.
 
Predsednik Vučić  i ambasador  Pinter razgovarali su i o bilateralnim odnosima i raznovrsnoj saradnji dveju zemalja, a posebno o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata. Dvojica sagovornika su uvereni da će se Srbija i Mađarska uvek naći jedna drugoj kad je to potrebno.
 
Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija. Predsednik Vučić je ambasadoru Pinteru poželeo mnogo uspeha u budućem profesionalnom životu.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
16. septembar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).