Опроштајна посета амбасадора Мађарске

16.09.2022. - 11:45

Опроштајна посета амбасадора Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Мађарске Атилу Пинтера и захвалио му за дугогодишњи снажан допринос развоју односа двеју земаља и пријатељства двају народа.

Председник Вучић је истакао да су односи Србије и Мађарске, захваљујући међусобном разумевању, на највишем нивоу у заједничкој историји. Он је изразио задовољство што је данас у прилици да највишим државним орденом награди посвећеност премијера Орбана јачању партнерства наших двеју земаља.

Амбасадор Пинтер је рекао да му је било задовољство да представља своју земљу у Србији и да, колико год може, доприноси развоју пријатељства и сарадње, али и да прати убрзан напредак Србије. Такође је нагласио да му је част да у свом последњем радном дану као амбасадора у нашој земљи сведочи додели највишег ордена премијеру Орбану.

Председник Вучић  и амбасадор  Пинтер разговарали су и о билатералним односима и разноврсној сарадњи двеју земаља, а посебно о реализацији заједничких инфраструктурних пројеката. Двојица саговорника су уверени да ће се Србија и Мађарска увек наћи једна другој кад је то потребно.

Председник Вучић је и овом приликом изразио захвалност за активну подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција. Председник Вучић је амбасадору Пинтеру пожелео много успеха у будућем професионалном животу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
16. септембар 2022. године