tan2018-12-30_10352982_0.jpg

Saopštenja

30.12.2018. - 12:57

Oproštajna poseta ambasadora Narodne Republike Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga i izrazio neizmernu zahvalnost za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da tokom njegovog diplomatskog mandata u Beogradu, odnosi dveju zemalja, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada.

Opraštajući se od, kako je rekao, dragog prijatelja, predsednik Vučić je istakao da je prilježnošću ambasadora Lija ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput Hestila, Ziđina i Ling Longa. On je izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa našom zemljom grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

Ambasador Li je rekao da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica. Takođe je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada.

Predsednik Srbije je ambasadoru Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko-kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje.

Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Sija, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, "Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija I KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva", rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Li je, i poslednjeg dana svog boravka u Srbiji, izneo niz konkretnih ideja i predloga za nove zajedničke srpsko-kineske projekte.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

30. decembar 2018.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.