Oproštajna poseta ambasadora Republike Italije

Saopštenja

30.05.2022. - 15:09

Oproštajna poseta ambasadora Republike Italije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša i zahvalio mu što je svojom aktivnošću i posvećenošću učinio mnogo za razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, koje su i strateški partneri.

Ambasador Lo Kašo je zahvalio predsedniku Vučiću što je, tokom obavljanja dužnosti u protekle četiri godine, imao njegovu ličnu podršku, kao i podršku srpskih vlasti. Takođe je čestitao predsedniku Vučiću na rezultatima koje postiže naša zemlja u izazovnim vremenima, štiteći državne interese i napredujući na evropskom putu. 
 
Ambasador Lo Kašo naglasio je ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, što je Italiji veoma važno zbog blizine regiona. O toj važnosti, kako je rekao, svedoči i predstojeća poseta šefa italijanske diplomatije. 
 
Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što iz Italije, kao našeg prvorazrednog ekonomskog partnera, dolaze neki od najznačajnijih investitora. 
 
Dvojica sagovornika su istakli da, osim političke i ekonomske saradnje, Srbija i Italija imaju interes i za razvoj svake druge saradnje, od koristi za obe zemlje, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture. 
 
Tema sastanka je bila i aktuelna globalna situacija. 
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Lo Kašu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima po povratku u Rim, kao i mnogo sreće u ličnom životu.

 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
30. maj 2022. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).