Опроштајна посета амбасадора Републике Италије

Саопштења

30.05.2022. - 15:09

Опроштајна посета амбасадора Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша и захвалио му што је својом активношћу и посвећеношћу учинио много за развој политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, које су и стратешки партнери.

Амбасадор Ло Кашо је захвалио председнику Вучићу што је, током обављања дужности у протекле четири године, имао његову личну подршку, као и подршку српских власти. Такође је честитао председнику Вучићу на резултатима које постиже наша земља у изазовним временима, штитећи државне интересе и напредујући на европском путу. 
 
Амбасадор Ло Кашо нагласио је кључну улогу Србије у очувању мира и стабилности на Западном Балкану, што је Италији веома важно због близине региона. О тој важности, како је рекао, сведочи и предстојећа посета шефа италијанске дипломатије. 
 
Председник Вучић изразио је задовољство што из Италије, као нашег прворазредног економског партнера, долазе неки од најзначајнијих инвеститора. 
 
Двојица саговорника су истакли да, осим политичке и економске сарадње, Србија и Италија имају интерес и за развој сваке друге сарадње, од користи за обе земље, а посебно у области образовања и културе. 
 
Тема састанка је била и актуелна глобална ситуација. 
 
Председник Вучић је амбасадору Ло Кашу пожелео много успеха на одговорној дужности коју преузима по повратку у Рим, као и много среће у личном животу.

 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
30. мај 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).