Oproštajna poseta ambasadora Ukrajine

Saopštenja

02.02.2022. - 11:01

Oproštajna poseta ambasadora Ukrajine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča i zahvalio mu na angažovanju u unapređenju odnosa između dve zemlje. 

Predsednik Vučić je ukazao na to da Srbija i Ukrajina imaju mogućnosti da razvijaju saradnju u različitim sferama od obostranog interesa i naglasio potrebu da se nastavi rad na jačanju ekonomskih odnosa, s obzirom na neiskorišćene potencijale.
 
Sagovornici su se saglasili da postoji još mnogo oblasti u kojima bi Srbija i Ukrajina mogle dodatno da se angažuju kako bi unapredile saradnju. S tim u vezi su istakli da je važno da uskoro bude završen rad na uspostavljanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Ukrajine.
 
Predsednik Vučić i ambasador Aleksandrovič su konstatovali da su obe zemlje opredeljene za poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kako bilateralno, tako i kroz rad međunarodnih organizacija i institucija.
 
Ambasador Aleksandrovič je istakao da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje čija se saradnja bazira na međusobnom uvažavanju i dodao da su mu boravak i rad u Srbiji predstavljali posebno zadovoljstvo. Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru dobro zdravlje i mnogo uspeha u daljem radu.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
02. februar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).